809 poze   64352 vizite

FRANTA - Lourdes

Catedrala Notre Dame de Lourdes, constructie de data relativ recenta in comparatie cu vechile si vestitele catedrale europene. Sf. Fecioara, i s-a aratat unei fetite, Bernadette, care isi pazea oile in scobitura muntelui (pe care ei o numesc grota)... Catedrala, contine trei biserici (parter, etajul I si etajul al II-lea). Luminatorul bisericii de la parter se afla la etajul I, sub forma unei bolti aurite cu vitralii circulare (vezi poza). Aici, la etajul I, se poate ajunge pe scari, sau, pentru masini si persoanele cu handicap, pe cele doua planuri inclinate, deschise sub forma unor brate deschise in asteptarea imbratisarii... E una din senzatiile pe care le ai: ca Sf. Fecioara Maria, e mereu cu bratele deschise, ocrotindu-te, ajutandu-te. Biserica de la etajul I, are ca luminatoare cele doua turnuri mari (dreapta-stanga). Biserica de la etajul al II-lea, are ca luminator turnul din mijloc. Tot aici gasim moastele Ioanei D Arc. In ziua Pogorarii Sf. Spirit (Rusaliile), vin in pelerinaj, din toata lumea catolica, reprezentanti ai tarilor sau tinuturilor care isi pot permite costurile calatoriei. Dimineata se oficiaza Sf. Mesa. Dupa amiaza, pe la ora 3 incepe parada si spectacolul in aer liber. Purtatorii de drapel se instaleaza pe ambele scari care urca la primul etaj, oferind imaginea infratirii oamenilor in numele aceleasi credinte. Se canta se vorbeste in franceza, engleza si germana. Ca sa ajungi la "Grota", treci pe sub arcadele din dreapta ta,aceasta fiind sapata in versantul pe care e construita catedrala.
SPRE LOURDES (3)
SPRE LOURDES (3)
SPRE LOURDES (4)
SPRE LOURDES (4)
SPRE LOURDES (5)
SPRE LOURDES (5)
SPRE LOURDES (6)
SPRE LOURDES (6)
SPRE LOURDES (7); la micul dejun,
SPRE LOURDES (7)
SPRE LOURDES (8)
SPRE LOURDES (8)
SPRE LOURDES (9)
SPRE LOURDES (9)
SPRE LOURDES (10)
SPRE LOURDES (10)
SPRE LOURDES (11)
SPRE LOURDES (11)
SPRE LOURDES (12)
SPRE LOURDES (12)
SPRE LOURDES (13)
SPRE LOURDES (13)
SPRE LOURDES (14)
SPRE LOURDES (14)

Comentarii album • 4
Nume:



doinabacau 21 July 2013  
Dincolo de semnificatia de legenda a acestor locuri binecuvantate de Dumnezeu,m-a impreionat dirijarea ramurilor copacilor,astfel incat par niste brate intinse spre inaltul cerurilor,implorand ajutor.
Răspunde Raportează
anonim
Ellena 25 July 2013  
Întradevăr, sunt platani, specifici zonelor foarte calde din sud; se toaletizează cu atenţie anual. În lungile lui campanii militare, Napoleon a plantat pe marginea drumurilor de acces, platani. Cresc repede, au un frumziş des şi oferea infanteriei (care se ştie, străbătea pe jos traseele), umbră... atât de necesară pe vreme de caniculă.
Răspunde Raportează
Meme 29 April 2013  
Superbe imagini!!!
Răspunde Raportează
Ellena 29 April 2013  
Mulţumesc! după Pasti sper să completez capitolul FRANTA... SĂRBĂTORI FERICITE! cu sănătate şi vise împlinite.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.