Tunelul de acces pana la lift sau până la scări iţi ia 15-20 minute... pentru că nu ne grăbim... aerul sărat îţi mângâie respiraţia şi îţi oferă o stare de bine... luăm aminte la utilajele arhaice de extras sarea, confecţionate din lemn, balustradele încarcate cu depuneri de sare, admiram micul altar aflat pe o ramificaţie a tunelului, ne strecurăm în sala ecourilor aflat de asemenea pe o altă ramificaţie a tunelului... sunetul revine fidel de 10-12 ori... dar pentru cei cu mai mare forţă in glas, performanţa e mult mai mare. Ajungem la lift dar ne urmăm drumul înainte pentru că vrem să vedem Baza de Tratament amenajată in Sailnă; tragem cu ochiul prin pereţii despărţitori de sticlă, pt. că au acces doar cei care au recomandare. Înapoi la lift, coborâm o duzină de scări din lemn destul de abrupte şi înăltuţe la o înclinaţie de 60 de grade şi o deschidere de cca 80 cm. La nivelul de la care porneşte liftul (şi scările - pentru cei care se încumetă să o ia la picior în jos şi în sus încă douăzeci şi ceva de etaje), pe cele două laturi lungi ale nivelului sunt amenajate podurile cu balustradade, în capătul cărora, pe laturile mici sunt cele două lifturi şi scările aferente; privind în jos de la circa patruzeci şi ceva de metri eşti încântat de feeria de lumini şi furnicarul vizitatorilor. Alături, cu circa şase etaje mai jos, se coboară la lacul cu bărci. Am apreciat, la cât am putut distinge, de la plafon până la luciul lacului o înălţime de 70-80 m (e o părere personală, neverificată). Ajunşi în marea sală, constaţi că ai la îndemână o mulţime de oportunităţi pentru ceasuri întregi de relaxare: carusel, sală de spectacole, popice, tenis de masa, loc de joaca pentru copii iar un alt lift te poate duce mai jos cu vreo şase etaje la lacul dotat cu bărci, spaţii de odihnă, aranjamente plăcute, prietenoase şi încântătoare.
Cu toate că temperatura e cam de 12 grade (aşadar vara ţi-ar trebui ceva haine în plus), cu toate că eşti conştient că te afli la zeci de metri sub pământ, nu ai senzaţia de "cavou", de spaţiu închis, limitat, apăsător... ci mai degrabă acea senzaţie de "călătorie spre centrul pământului"... absorbid cu nesaţ aerul vindecător, descoperind la fiecare pas, motive de încantare...
Felicitari pentru descrierea salinei , cuvinte mai potrivite sigur nu se gaseau . Felicitari ! Am vizitat-o si eu in 2012 si este cea mai frumoasa din toate pe care le-am vazut ( Slanic Prahova,Praid).De fapt fiecare e frumoasa in felul ei...
Multumim si pentru fotografii, asa am mai facut si eu turul salinei inca o data .
Mulţumesc şi eu, pentru aprecieri, părerile sunt personale, ţin mai mult de suflet, de impresie... Pentru cei pretenţioşi, recomand postările docte de pe internet.
Va multumesc, distinsa doamna, pentru cuvintele frumoase, postate in albumul meu si va felicit (daca tot v-am prins...), din tot sufletul, pentru reusita publicarii primelor dumneavoastra epigrame! Succes si la urmatoarele creatii, pentru ca sunt sigura ca vor mai fi, deoarece talentul va domina (nu numai in epigrame)! :)
Cu mare plăcere, aprecierile sunt meritate ca urmare a muncii şi calităţii exemplarelor obţinute... în ceea ce priveşte chestiunea epigramelor, nu ştiu cine m-a "pârât",bănuiesc,dar nu sunt sigură, pentru că acea carte s-a tipărit în urbea dv. Ploieşti, aşadar pot fi mai multe surse... D-na Elis Râpeanu îşi petrece mult timp la Ploieşti, vara chiar câte două luni, când nepotul din partea fratelui îi pune la dispoziţie un apartament.La rândul meu, aşadar, va răspund cu mulţumiri şi urări de bine.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.